Divendres, 27 Desembre 2013 00:00

EL MNAC protagonista de la FOTO GUANYADORA Open Foto 2013

EL MNAC protagonista de la FOTO GUANYADORA Open Foto 2013 SarahTorrents

OpenFOTO 2013. Premi Josep Llobet*

El MNAC, un dels edificis més emblemàtics de l'edició 2013 del festival, ha sigut el tema escollit per Sarah Torrents autora de la foto guanyadora.

La imatge triada pel jurat com a guanyadora de la 4t. edició concurs Open Foto - 1r. Premi Josep Llobet, és la fotografia presentada amb l'arxiu: MNAC-SarahTorrents.jpg. Amb una bona execució i una perspectiva inusual, l'autora ha enmarcat una part de l'espai per exemplificar-lo tot, captant molt bé les característiques grandiloqüents d'un espai tan escenogràfic com la Sala Oval del MNAC.

La participació d'enguany ha augmentat un 50% respecte de la darrera edició, el nivell i la qualitat de les imatges finalistes han fet difícil l'elecció de la imatge guanyadora. El jurat del concurs OPEN FOTO, ha escollit aquesta entre les 10 fotos finalistes, un ric mosaic d'aspectes i perspectives diferents copsats enguany del festival.

Per escollir aquestes 10 finalistes s'ha valorat també, a més a més de la seva correcta execució, la intencionalitat i la mostra de nous punts de vista, tant sigui d'edificis molt fotografiats en anteriors edicions, com d'edificis de nova participació.

Han sigut 105 les fotos admeses a participar en el concurs 2013 per acomplir totes les bases requerides, i 5 les refusades per no acomplir-les. L'organització es posarà en contacte amb la guanyadora i els finalistes per comunicar-los dia i hora d'entrega del premi.
*En homenatge a Josep Llobet i Gelmà, arquitecte i voluntari del festival mort el passat 10 de setembre a Barcelona, l’organització li dedica el Concurs OpenFoto.

El període de presentació de fotografies va ser del 21 d’Octubre de 2013 fins el 30 de novembre de 2013.

BASES DEL CONCURS:

L'Open Foto et convida a capturar la imatge d’un edifici o un aspecte de qualsevol dels que estan inclosos aquest any al cap de setmana de l’Open House Barcelona. Per resoldre el concurs, el jurat estarà format, estre d’altres, per fotògrafs experts en arquitectura.

Qui pot participar

Qualsevol persona que hagi visitat algun dels edificis del 48h OpenHouseBCN i que vulgui aportar la seva visió fotogràfica sobre el que ha vist.

Tema del concurs

Tria un edifici o un detall d’algun dels que hagis visitat durant el cap de setmana. Captura l’esperit de l’esdeveniment 48hOpenHouseBCN.

Categories

Hi han dos categories:
_Infantil, a la que es poden presentar infants fins a 16 anys, sota el lema “ara ho veig!”
_Adults, per al públic major de 16 anys.

Presentació
Per a participar selecciona la teva millor fotografia i envia-la al correu Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Han de ser fotografies que no hagin estat premiades ni reconegudes en cap altre concurs.

Les fotografies poden ser a color o en blanc i negre.

Es permet el retoc de les fotografies, sempre que sigui per aplicar filtres globals que millorin la seva qualitat (contrast, llum...). No s'admetran composicions fotogràfiques (afegir o treure elements, barrejar fotos o modificar la composició original, per exemple).

La resolució per fotografia serà de màxim 5 Megapixels, en format jpg. El nom de l'arxiu, ha de complir les següents característiques: nom de l'edifci-autor.jpg, per exemple: Mediapro-AnnaFranc.jpg

Al correu electrònic que enviïs hauran de constar les següents dades:
Nom i cognoms, categoria a la que et presentes, direcció postal i número de telèfon, així com el nom de l’edifici.

Dates
El període de presentació de fotografies anirà des del dia 21 d’Octubre de 2013 fins el 30 de novembre de 2013.


Es donarà a conèixer el fallo del jurat el dia 15 de Desembre de 2013. Les 10 fotos finalistes estaran penjades al web, però només ens posarem en contacte amb les persones guanyadores. 

Premi
Com a premi rebràs la teva foto impresa en gran format.

 

Jurat
2 fotògrafs experts en arquitectura i una persona de l’organització de 48hOpenHouseBarcelona

 

Condicions
Acceptació de les normes: al inscriure’s cada participant accepta aquests termes.


Totes les fotos s’han d’haver pres al llarg de l’esdeveniment 48hOpenHouseBarcelona

Tots els treballs han de ser presentats i rebuts dintre de la data de tancament, segons les especificacions anteriors.

Novetat 2013, es permet un màxim de 3 fotos per persona, però només una foto per cada e-mail.

No ens farem responsables d’entrades incompletes a causa de problemes amb el vostre servidor de correu electrònic o
d’altres que l’OpenHouseBarcelona no pugui controlar.

l’OpenHouseBarcelona es reserva el dret de desqualificar i retirar de la pàgina web qualsevol entrada que en la seva opinió consideri inadequada als objectius de l’esdeveniment.

Les entrades seran valorades sota tres criteris: la creativitat, la qualitat de la fotografia i la importància del tema.

Les persones guanyadores seran escollides per als membres del jurat exclusivament. La decisió del jurat és definitiva i inapel·lable.

Tot participant, garanteix que el és l’únic propietari de l’obra i que aquesta no infringeix cap dret d’autor, ni viola qualsevol altre dret de propietat, ni conté qualsevol assumpte escandalós, difamatori o il·legal, o que va fer qualsevol invasió indeguda de la privacitat de qualsevol persona. Així com que l’obra no ha estat publicada fins ara i que és l’únic i exclusiu propietari dels drets.

Tots els participants accepten que el seu nom i les imatges es poden mostrar al web de  48hOpenHouseBarcelona i en un futur, per al màrqueting, la publicitat o publicacions relacionades amb les iniciatives de 48hOpenHouseBarcelona, sense cap cost. En participar en el concurs, ja es dona per confirmada aquesta autorització. La imatge no es mostrarà en cap altra manera, sense el permís de l’artista. Totes les persones participants conserven els drets d’autor per a totes les imatges presentades.

Els premis són intransferibles i no hi ha la possibilitat de canviar-los per el seu valor en efectiu.

 

............................................................................................................................................................................
Imatge: Josep Llobet explicant la fàbrica Lehman durant la 3a. edició del festival 48hOHB, octubre 2012.

Josep Llobet explicant la fàbrica Lehman. Octubre 2012

Articles relacionats (per etiqueta)

Banner_blogASSOCIACIÓ CULTURAL 48H OPEN HOUSE BARCELONA

Rambla Catalunya 87, 1D, 08008 Barcelona