Diumenge, 23 Setembre 2012 12:49

Parlem del 48hOpenHouseBarcelona amb L'arquitecte Silvia Contreras

Biografia
Nascuda a Bilbao, on inicia els seus estudis d'arquitectura, i instal·lada a Barcelona on va finalitzar-los, ha treballat en el despatx de Josep Llinàs Carmona i en diferents àrees de l'Ajuntament de Barcelona.
La seva carrera professional en solitari s’inicia al 1996 amb el despatx Saeta Estudi, on guanya entre altres reconeixements, el concurs d'Urbanització del Jardí de la Torre de Girona. Al 2004 funda Fusina 6 amb un equip multidisciplinari d’arquitectes i dissenyadors.
Ha col·laborat activament amb el 48hOpenhouseBcn.

ALGUNS TREBALLS DE LA SÍLVIA
Espais Comercials: Sabateries CASAS, per Catalunya, Valencia i Madrid, entre altres: Portal de l’Angel 40, Carrer Rambla Catalunya 52, Rambla Caneletes 125, Rambla Catalunya 109, c.c. Arenes a Barcelona.
Sabateries u-casas a Catalunya, entre altres: carrer Nou 10, Girona,  Sant pere 24, Terrassa; Espasería 4, c.c. Illa Diagonal, a Barcelona
Botigues de Moda eseOese, entre altres: Rambla Catalunya 82, Barcelona, Lagasca 68, Madrid; Jorge Juan 14, Valencia
Vialis: Vidrieria 15 i al centre comercial Illa Diagonal de Barcelona. Showroom i sabateria Vialis a la rue Sévigné 32, ParisBotigues TCN, carrer Rosselló 222, Barcelona, carrer Claudio Coello 90, Madrid

Altres projectes d’interiorisme: Restaurant Gut, carrer Perill 13, Barcelona Restaurant Candel Raval, carrer Salvador Seguí 13, Barcelona Edifici d`habitatges a Reus. Carrer Galanes 5 Clínica SIN PELO, Velazquez 96, Madrid Showroom para empreses: para la marca eseoese, Josep Playà i altres Altres projectes d’interior a habitatges particulars...


L'ENTREVISTA
- On pujaries per veure Barcelona des d'un punt de vista diferent?
Probablement podria ser l'Edifici Torre Colom que es troba a l'Avinguda de les Drassanes. Es un edifici de 28 plantes, i per tant, amb unes privilegiades vistes de la ciutat .Però el que més la caracteritza és la part més alta de l'edifici, la qual té una forma similar a un far o torre de vigilància marítima enclavada enmig de la ciutat.

- Recomana 2 edificis dels que es podran visitar en el festival 48hOpenHouseBcn d'enguany.
La llista del festival és molt extensa i hi ha molts edificis que podria recomanar. D'aquesta edició 2012 puc recomanar visitar, entre d'altres, l'Institut de Microcirurgia Ocular de Pep LLinàs i elsHabitatges Mitre de Francisco J. Barba Corsini.

- En quin edifici del catàleg 2012 o del les anteriors edicions t'hagués agradat treballar?M'hagués agradat treballar en qualsevol edifici d'en Jujol. Per exemple la casa Planells, que es va poder visitar en l'edició 2011 i per estar en rehabilitació no es podrà visitar en l'edició d'enguany del festival.

- Quins son els tres projectes dels que et sents mes orgullosa?
Em sento molt orgullosa de molts projectes, però hi ha tres a Barcelona que son els mes especials per mi:
. CASAS a Rambla Catalunya 52, on vaig poder desenvolupar la meva creativitat mes primària, a través d’elements no tan arquitectònics, i potser una mica mes escultòrics. Com les lluminàries de llautó i bosc daurat que van crear al fons de la botiga.
. Vialis al carrer Vidreria 15, on vam crear un expositor- lluminària fet am un tub de ferro corbat, que a la base es expositor i a la punta porta una bola amb soles de sabates, que es la lluminària.
. I per últim, i mes important, el restaurant Gut, al carrer Perill 13, que cada dia es va millorant i on poso el meu anima, cada vegada que fem cosetes.

Banner_blogASSOCIACIÓ CULTURAL 48H OPEN HOUSE BARCELONA

Rambla Catalunya 87, 1D, 08008 Barcelona